Shure inleder samarbete med Q5X

Q5X är experter på trådlösa sändare som skall "tåla allt".

Q5X, eller Quantum5X som de egentligen heter, är specialiserade på trådlöst ljud i extrema förhållanden. I över tio år har Q5X arbetat nära med amerikanska sportlligor som NBA och NHL, där de utvecklat trådlösa sändare som är specifikt byggda för att klara de påfrestningar att vara på en idrottsutövares kropp utan att hindra denne. 

Q5X och Shure har nu gått ihop för att kombinera varandras expertis när det gäller trådlöst ljud. Resultatet av detta är de skräddarsydda Axient® Digital-aktiverade Q5X-sändarna, som låter dig använda en av världens mest avancerade trådlösa ljudteknologi med några av världens tuffaste sändare.

Formfaktorn för Q5Xs sändare gör dem idealiska för både spelare, tränare och domare på alla idrottsnivåer i en mängd olika sporter, men också för TV-produktioner och reality-serier.

Sändarna från Q5X som har den senaste Axient Digital-tekniken heter PlayerMic® och AquaMic™ där AquaMic är designad för våta miljöer som utomhussport eller vattensporter.

 

PlayerMic

PlayerMic, som ursprungligen utvecklades för NBA, är den enda flexibla kroppsäckssändaren som NBA anser vara den säkraste lösningen som en spelare kan bära. PlayerMic är otroligt tunn och flexibel, och gummikonstruktionen skyddar både spelare och sändare mot fall och stötar. Dessutom är det exceptionellt lätt att dölja.

AquaMic

När en vattentät lösning krävs, är AquaMic designad för att leverera kristallklart ljud i krävande miljöer som vattensporter eller monterad i utomhusmiljöer när utövaren inte har möjlighet att bära ett beltpack. AquaMic är fullt nedsänkbar och idealiskt för utmanande miljösituationer som reality-TV, film och sportsändningar. Uppladdningsbara batterier ger en livslängd på 4-16 timmar.

MicCommander

MicCommander tillåter användare att fjärrstyra alla aspekter av sändare för bodypack externt, inklusive konfiguration och övervakning: på/av, frekvens, RF, ström, grupper och batterinivå.

Det nya samarbetet gör det möjligt för ljuddesigners att fånga ljud utan att kompromissa med användarens säkerhet eller komfort. Axient Digital-aktiverade trådlösa Q5X-sändare är perfekta för sportevenemang, broadcast-  och produktionsföretag.