Taltydligheten av yttersta vikt i vår nya arbetssituation.

4 av de 5 mest problematiska aspekterna är ljudrelaterade.

Ingen bransch är oberörd av de dramatiska förändringarna vi alla bevittnar i dag. Benum har alltid strävat efter att förmedla bästa möjliga ljudupplevelse, och i tider som denna upplever vi en ökning av förfrågningar och frågor riktade till externa möten och andra interaktionsverktyg där ljud spelar en nyckelroll för att kommunicera effektivt och säkert.

Som distributör av bland annat Shure, en av de största aktörerna på denna marknad, har vi en mycket hög kompetensnivå för att hjälpa företag och institutioner som nu måste leta efter alternativa arbetsmetoder för att upprätthålla drift och säkra sina jobb i framtiden.

Taltydlighetens betydelse:

Shure släppte nyligen en rapport som visar att företag och slutanvändare anser att ljudkvalitet och talklarhet är fyra gånger så viktigt som bild och video vid virtuella möten. Rapporten avslöjar att fyra av de fem mest kritiska aspekterna av videokonferenser är ljudrelaterade; bakgrundsljud, eko, hackande och att det är svårt att höra samtliga mötesdeltagare.

Det finns flera lösningar på dessa problem, beroende på den nuvarande situationen: budgeten, omfattningen och förväntningarna.

Signalbehandling och mötesrumsmikrofoner

Eko- och brusreducering och automatisk mixing av ljudkällorna är några av de åtgärder som ökar ljudkvaliteten och talets tydlighet.


Shure MXA910 är en av mikrofonerna som har allt detta inbyggt i själva mikrofonen. Programvaran som möjliggör detta kallas IntelliMix DSP och finns som programvara (Windows 10) eller som extern DSP med Shure P300. Förutom IntelliMix har takmikrofonen 8 separata riktningslober som följer mötesdeltagarnas röster och säkerställer att alla i rummet hörs. MXA910 kan installeras som en takplatta på 60x60 cm, och ljudet distribueras naturligtvis via Dante-nätverksprotokollet. För en något enklare bordsvariant rekommenderar vi Shure MXA310. Den är parad med en extern DSP (P300) ger kristallklart ljud från alla mötesdeltagare runt bordet.


 

Shures produkter integreras sömlöst med populära videokonferens-mjukvara till exempel Zoom, Cisco, Microsoft Teams och många fler.

Webinar och headsets

Webinar kan göras i olika former och storlekar. Men att de som presenterar måste ha ett tydligt och bra ljud är det ingen tvekan om. Det kommer både att klargöra meddelandet du ska förmedla, men också hjälpa dig och din organisation att uppfattas som professionell och seriös.

 

 

Shure TwinPlex från Shure användes när Rotlaus(Norge) streamade sitt liveframträdande på Facebook nyligen. Här användes TwinPlex både för det musikaliska elementet, men också för presenterandet. TwinPlex finns också som mygga (lavalier) och samtliga Twinplex-modeller är täckta med en hydrofob beläggning som gör dem svettresistenta.Läs mer om hur en Intellimix installationsprocess går till.