Benum blir ny exklusiv distributör av RCF

Från 2020 börjar vi distribuera RCF i Sverige och Norge.

Benum kommer att bli ny exklusiv distributör av den väl ansedda Italienska audio-tillverkaren RCF. Sedan starten 1949 har RCF utvecklats till att bli en av världens största tillverkare av ljudutrustning och utvecklar samt producerar ett stort antal produkter från sina moderna produktionsanläggningar i Reggio Emilia, söder om Milano.

Med redan befintliga, solida varumärken som Shure och Allen & Heath, kommer signering med RCF att göra det möjligt för Benum att tillgodose ett ännu bredare behov och lösningar för sina kunder.

«Benum is an icon, the finest amongst the finest. When I heard that we agreed to take RCF aboard as a brand, I was very happy.

- Alberto Ruozzi, Executive Sales Director RCF.

Enorm produktportfölj

RCF producerar sina produkter i Italien, vilket innebär snabba och smidiga leveranser till våra lager i Sverige och Norge.  Benums tekniska avdelning kommer att certifieras för reparationer och underhåll, och den enorma produktportföljen, allt från små installerade takhögtalare till gigantiska ljudsystem på arenor, kommer att hanteras av tre produktansvariga med expertis inom sitt segment, samt ett övergripande ansvar av Anders Haglund.

Inom installationsmarknaden kommer Benum nu att kunna erbjuda kompletta högtalarlösningar i alla tänkbara storlekar, och därtill talat utrymmeslarm, något som inte tidigare varit tillgängligt via Benum.

Det stora produktutbudet som produceras av RCF gör att Benum nu också kan erbjuda ett större urval av kostnadseffektiva lösningar till återförsäljare och installatörer.

"Det faktum att vi nu representerar RCF är först och främst något som kommer att gynna våra kunder. RCF’s enorma portfölj av solida och högt uppskattade produkter har varit en viktig del av ljudindustrin under de senaste 70 åren."

- Anders Haglund, Produktansvarig RCF. 

RCF ansluter sig således till raden bland noggrant utvalda och pålitliga varumärken som gör det möjligt för Benum att erbjuda bästa möjliga ljudupplevelse för sina partners och kunder i Sverige och Norge.

RCF Pro
Johan Eriksson
0733611592
je@benum.com 

RCF MI
Jimmy Monell
0734613900
jm@benum.com 

RCF Installation
Mats Mattsson
0734611695
mm@benum.com