Additionally, paste this code immediately after the opening tag:
> Framsida AUDIO-TECHNICA & dLIVE NÄR BOWIE HYLLAS

AUDIO-TECHNICA & dLIVE NÄR BOWIE HYLLAS

Bowie in Berlin - Strålande när Bowie överförs från synt till symfoni

 

Det blev stående ovationer i Berwaldhallen för en konstmusiktolkning av Bowies Berlintriologi. Arrangören Hans Ek har finkänsligt överfört popstjärnan från synt till symfoni. (Svd 1/12/16)

Initiativtagare, dirigent och arrangör är Hans Ek här med Sveriges Radios Symfoniorkester och manskören Zero8.
Solister är Jenny Abrahamsson, Moto Boy och Magnus Carlson.

”De här skivorna innehåller så oändligt mycket. Stora popklassiker varvat med avantgardistisk konstmusik. Det gör att det lämpar sig exceptionellt väl för symfoniorkester. Det är gränsöverskridande och spännande. Det kommer att bli mäktiga konserter!” säger Magnus Carlson i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.För teknisk bearbetning och ljudmix stod Musikalisk Ljudteknink, Surte Norin (FOH) och på monitor Peter Fredriksson (Norr). Till sin hjälp hade de varsin Allen & Heath dLive och totalt mixades det över 100 kanaler, som skickades via MADI så Sveriges Radio kunde göra sin mix. Förutom A&H:s dLive-system så hade de god hjälp av ett brett sortiment mickar från Audio Technica.

Vid en så här stor produktion med drygt 100 personer i orkester, band, solister samt stor kör, så är kontroll och separation A&O. För att ”bli av med” rum och läck i så stor utsträckning som möjligt blev t ex. hela kören närmickad, till detta så använde Surte Audio Technica:s vocalmic. AE6100.

 Monitorerna var en blandning av Yamaha och EAW:s Microwegde. Den lilla EAW MW8 kördes inne i orkestern och på bandet och de lite större EAW MW12 i fronten för solisterna.

Hans Ek har tidigare tolkat Kraftwerk och Björk och har tre fullsatta Bowie-konserter i Göteborg och snart fyra utsålda framträdanden i Berwaldhallen bakom sig. Stående ovationer på premiären i torsdags.

Till orkester och band så var AT-närvaron påtaglig med mycket kondingar ur 40-serien och 50-serien, men även dynamiska AE2300 och så klassikern ATM25 på baskaggen.