En helt ny 96kHz mixerserie

Allen & Heath presenterar sin nya 96kHz SQ serie med två digitala mixers för live, AV och installation.
SQ-5 och SQ-6 bygger på Allen & Heaths revolutionerande XCVI 96kHz FPGA-motor, som levererar klassledande högupplöst ljud med en latency på endast <0,7ms. SQ-5 har 16 inbyggda förförstärkare och 17 faders och är 19 "rackmonterbar, medan SQ-6 har 24 förförstärkare och 25 faders. Båda konsolerna kan utökas med upp till 48 ingångar via en familj av expanders och har en port för Dante, Waves, eller andra kort vilket utvidgar möjligheterna till systemintegration, FoH / monitor-splittring och flerspårsinspelning.

En inbyggd SQ-drive gör det enkelt att spela in högupplöst 96kHz stereo - och flerspårsinspelningar direkt till en USB-enhet. SQ kan också anslutas till en PC eller Mac via USB för och fungera som ett 32x32 ljudkort, med MIDI och DAW Control-funktioner. Allen & Heaths DEEP- plug-in arkitektur gör att kompressor och preampsemuleringar kan läggas till SQ-mixern och bäddas in direkt på kanalerna utan att addera systemlatency eller installationsproblem. SQ har också en fullt integrerad automatmixer (AMM), för hantering av konferenser, paneldiskussioner och tv-program.

SQ är en utmärkt lösning för AV, corporate, hyres- och installationsscenarier," kommenterade Allen & Heaths produktchef, Keith Johnson. "De är kompakta, anslutna med bra ljud och kan mixa allt från en paneldiskussion till ett fullt liveband, allt med otroligt låg latency och i 96kHz. Konsolen är dessutom redo för DEEP-processing, så när man registrerar sin SQ kan ingår en fantastisk rörförstärkningsemulering gratis (kostrar vanligtvis 149 dollar, och vi planerar att erbjuda många fler boutique-plugins i framtiden."

SQ’s interface gifter sig väl med en kapacitiv pekskärm och en uppsättning lysande roterande kontroller. Kanal- och mixlayouter kan konfigureras så att de passar användarens egna arbetsflöde, med färgskärmar och anpassad namngivning på alla strips. SQ-5 har 8 softkeys, vilket möjliggör ytterligare anpassning, medan SQ-6 har fyra tilldelbara roterbara kontroller och displayer utöver sina 16 softkeys.

SQ är mittpunkten för ett ekosystem av appar, I/O-expanders, ljudnätverkskort och ”personal mixers”, vilket utvidgar systemets integrationsmöjligheter. Den intelligenta porten i SLink möjliggör anslutning till en annan SQ enhet eller ett dLive-system.