> Framsida FUNKTION-ONE PÅ VANDAL I STOCKHOLM

FUNKTION-ONE PÅ VANDAL I STOCKHOLM

Nyöppnat med legendariskt New York-koncept


När den legendariska klubben Vandal från New York öppnar systerklubb
på Götgatan i Stockholm är kvalité och gästens upplevelse i fokus. Utöver den visuella upplevelsen så är det den musikaliska känslan man vill fånga - något som styrt hela installationen, som MBN Event & Konsult fick i uppdrag att utföra.

Ljudet är från den engelska högtalartillverkaren Funktion-One, som bygger varje högtalarlåda för hand på en farm utanför London. Lådorna bestyckas med utvalda komponenter och kännetecknas av ett inre djup - och detaljrikedom i ljudbilden.

Tack vare ett nära samarbete mellan MBN och Benum kunde hela systemet levereras och installeras på 10 dagar.

Ljudsystemet på Vandal består av Resolution 1.5, BR118, F81 och F101.
Huvudsystemet drivs av Powersoft M50Q DSP med inbyggd processor.


UTDRAG FRÅN BLOGGEN KLUBBLIV

Andreas Leander-Engström (musikansvarig klubb Vandal) intervjuad av Mats Wurnell för alltomstockholm.se

Det ryktas om att mycket har förändrats i källaren. Berätta!
– Allt är nytt. Väggarna görs av några av våra favoritkonstnärer och målare, med Ossian Eckerman i spetsen, och för inredning och byggnation står Jon E Karlsson, som är grym. Vi har en ny Funktion-One-rigg som sätter känsla i samtliga nerver samt två gigantiska ljusfläktar (se bilden) bakom båset. Det är en fröjd för öga och öra.

Hur ser konceptet ut? Vad kännetecknar klubben Vandal?
– Bakom konceptet står Marcus Starberger och Josephine Charpentier. De har hämtat inspiration från flängande runt världen medan jag hämtat inspiration från svettiga klubbkällare och oändliga nätter fyllda av house i alla dess former. Vi har tillsammans skapat en intim klubb där alla som är softa och älskar att dansa kommer att trivas. Vokaler, piano, djup bas och eufori tycker vi känns nice.